top of page

Pajisje & Furnizime Dendro

Dëshironi të dini se ku mund të merrni pajisje dhe furnizime?

Po kërkoni ide se çfarë pajisje ju nevojitet apo është edhe atje?

Gjeni udhëzime dhe lista të dobishme për mjetet, pajisjet dhe furnizimet thelbësore dhe shtesë të tregtisë këtu!

* Nevojat tuaja specifike do të ndryshojnë, kështu që gjithmonë ndjehuni të lirë t'u drejtoheni atyre në komunitetin dendro me pyetje

Pajisje në terren dhe kampionim

P.sh.: Hapësirat e rritjes, ruajtja thelbësore, kaseta DBH, etj.

Furnizuesit e Përgjithshëm |
Rritje
Borers

Dendroarch-aeology Borers

Dendroarchaeology calls for special borers made for taking (usually) larger core samples from dry timbers and artifacts. These bits are used in combination with an electric drill.

Kashtë për
Magazinimi bërthamë

Ndërsa ju mundeni, dhe shumë e bëjnë, përdorni kashtë plastike të disponueshme lirisht nga restorante të ndryshme të ushqimit të shpejtë, disa preferojnë të blejnë dhe përdorin kashtë letre nga ruajtja e bërthamës së pemëve në fushë.

 • Kashtë letre Aardvark

 • Kashtë letre të markës "Artstraws" janë një tjetër zgjedhje popullore. (Kërko për furnizues rajonalë)

Kashtë për
Magazinimi bërthamë

Ndërsa ju mundeni, dhe shumë e bëjnë, përdorni kashtë plastike të disponueshme lirisht nga restorante të ndryshme të ushqimit të shpejtë, disa preferojnë të blejnë dhe përdorin kashtë letre nga ruajtja e bërthamës së pemëve në fushë.

 • Kashtë letre Aardvark

 • Kashtë letre të markës "Artstraws" janë një tjetër zgjedhje popullore. (Kërko për furnizues rajonalë)

Tuba për ruajtje të bërthamës më të madhe

Hapësirat me diametër më të madh dhe gropat dendroarkeologjike të drurit të thatë kërkojnë tuba përkatësisht më të mëdhenj për ruajtje.

Sharra me zinxhir

Ashtu si shumë vegla, sharrat me zinxhir vijnë në një sërë markash dhe madhësish në varësi të nevojave dhe buxhetit tuaj. Disa kritere të rëndësishme për t'u marrë në konsideratë janë pesha, madhësia e motorit dhe gjatësia e shufrës për t'u përshtatur me madhësinë e pemëve/drurit të mbetur që mostroni, çmimi dhe reputacioni i markës.

Aksesorë sharrë elektrike me zinxhir

Blerja e një sharrë elektrike me zinxhir është e mirë, por do t'ju duhen disa gjëra për t'u shoqëruar me të. Më poshtë janë disa nevoja dhe konsiderata për të siguruar që të kaloni një kohë të mirë në terren.

 • Zinxhirët

  • Keni gjithmonë disa zinxhirë shtesë!

  • Oregon bën zinxhirë të besueshëm, si dhe prodhuesit e sharrës elektrike

 • Bare

  • Mund ose mund të mos ketë nevojë për një opsion më të gjatë dhe më të shkurtër

  • Oregon prodhon shufra të besueshme, si dhe prodhuesit e sharrës elektrike me zinxhir

 • mprehës

  • Lloji standard i skedarit

  • Lloji elektrik

 • Rast

  • Rast i veshtire

  • Parzmore sharrë elektrike / çanta shpine

  • Mbrojtës bar i mbushur

  • Mbrojtës shufra plastike

 • Karburant

  • Rezervuari më i madh për bartjen e benzinës/benzinës

  • Rezervuarët më të vegjël për transportimin e karburantit të përzier

  • Bombola me përmasa litërsh për kthim në shpinë

 • Përzierja e karburantit

  • Sharrat me zinxhir me 2 goditje (2 cikle) kërkojnë përzierjen e benzinës/benzinës me një përzierje vaji

 • Vegël sharrë elektrike me zinxhir - vegël standarde me skajet e kutisë për lirimin e dadove dhe fundit të kaçavidës me vrima

 • Pajisje sigurie (PPE) !!!

  • Helmetë me mbrojtje veshi dhe mburojë për fytyrën

  • Syze sigurie

  • Doreza

  • Kapa / pantallona (pantallona) / bishtaja mbrojtëse me sharrë elektrike me zinxhir

  • Jelekë ose veshje hi-vis

  • Bilbili ose pajisje tjetër (vetëm në rast se ngecni!)

Field & Sampling Equipment

Pajisjet e laboratorit dhe programet e matjes së unazave të pemëve

P.sh.: mikroskopët, stacionet matëse, montimet bërthamore, përgatitja e mostrës, etj.

Përgatitja e mostrës
pajisje dhe
Furnizimet

Mikroskopë dhe pajisje shtesë për mikroskop

 • Stereo Mikroskop

 • Stand mikroskopi bum

  • Stendat mund t'i gjeni përmes Amscope, etj. Siguroni përputhshmëri me mikrokopin tuaj!

 • Kamera me mikroskop

  • Kamerat mund të gjenden gjithashtu në mesin e markave.

 • Burim drite (ndriçues) për Mikroskopi

  • Shumë marka dhe lloje të ndryshme burimesh drite

Programet e matjes dhe analizës

Paketat R
për Dendron

 • Paketa dplR : Biblioteka e Programit Dendrokronologjik në R (dplR)

  • dplR është një paketë softuerike në mjedisin e programimit statistikor R për analizat e unazës së pemëve. R është mjedisi më i shquar në botë i llogaritjes statistikore me burim të hapur, ku përdoruesit mund të kontribuojnë me paketa, të cilat janë të disponueshme lirisht në internet. dplR mund të lexojë skedarë të formatit standard dhe të kryejë disa analiza standarde. Këto përfshijnë detendimin ndërveprues, ndërtimin e kronologjisë dhe llogaritjen e statistikave standarde përshkruese. Paketa mund të prodhojë gjithashtu një sërë parcelash me cilësi botimi. - Dr. Andy Bunn (GitHub)

 • Aplikacioni xDateR - Dr. Andy Bunn

 • Paketa dendrTools : Metoda lineare dhe jolineare për analizimin e të dhënave dendroklimatologjike ditore dhe mujore

  • Ofron metoda të reja dendroklimatologjike, të përdorura kryesisht nga komuniteti kërkimor i unazës së pemëve. Ka katër funksione thelbësore. E para është daily_response(), e cila gjen sekuencën optimale të ditëve që lidhen me një ose më shumë rekorde përfaqësuese të unazës së pemës. Funksion i ngjashëm është daily_response_seascorr(), i cili zbaton korrelacione të pjesshme në analizën e funksioneve të përgjigjes ditore. Për entuziastët e të dhënave mujore, ekziston funksioni monthly_response(). Funksioni i fundit thelbësor është compare_methods(), i cili në mënyrë efektive krahason disa algoritme të regresionit linear dhe jolinear në detyrën e rindërtimit të klimës. - Dr. Jernej Jevsenak (GitHub)

Të tjera
Pajisjet

Other Software & Applications

Lab Equipment
bottom of page